Yliopiston kielikeskus

Japanin kieli ja kulttuuri

Zenkouji

Tervetuloa japanin kursseille!

Japanin kieltä voit opiskella alkeista lähtien. Kielikeskuksessa on mahdollista suorittaa myös japanin kielen ja kulttuurin perusopinnot, joihin kuuluvat japanin alkeis- ja jatkokurssit (Japani 1-6) sekä japanin perinteinen kulttuuri -kurssi. Tarkemmat kurssisisällöt ovat luettavissa kurssikuvauksissa Korpissa. Perusopintokokonaisuus on vapaa sivuaine.

Ajankohtaista:
Japanin kielen ja kulttuurin perusopintojen opetussuunnitelman (2015-2017) päivitetyt kurssisisällöt ja oppikirjatiedot ovat Korpissa.

Japanin kielen ja kulttuurin perusopinnot

Yliopiston kielikeskuksen kursseilla Japani 1–6 opit paitsi japanin puhuttua ja kirjoitettua kieltä, myös tapakulttuuria, perinnetietoutta, yleistä maantuntemusta ja paljon muuta. Lisäksi Japanin perinteinen kulttuuri -kurssilla opit tuntemaan perinteisen korkeakulttuurin osa-alueita kuten teatteria, kirjallisuutta ja kuvataidetta historiallisissa konteksteissaan. Nämä seitsemän kurssia muodostavat 30 opintopisteen laajuisen Japanin kieli ja kulttuuri -perusopintokokonaisuuden, joka sopii sivuaineeksi. Jyväskylän yliopistolla on lukuisia erilaisia yhteistyöyliopistoja Japanissa. Voit syventää Japanin tuntemustasi hakeutumalla vaihto-opiskelijaksi.

Japanin kursseista lisätietoa Korpista ja yliopistonopettaja Pauliina Takalalta: a.pauliina.takala@jyu.fi 

Pyynnöt valmiin opintokokonaisuuden kokoamiseksi opintorekisteriin osoitetaan koulutuspäällikkö Ulla Lautiaiselle: puh. 0400-248069, sähköposti: ulla.lautiainen@jyu.fi

 

Japani kiehtova sekoitus perinteitä ja huippumodernia

Japanilaisten kanssa kommunikointiin sopii parhaiten japanin kieli, koska japanilaiset itse ovat vasta pikku hiljaa omaksumassa sujuvaa vieraan kielen taitoa. Japania osaava ulkomaalainen saa aina ruhtinaallisen hyvän vastaanoton nousevan auringon maassa, ja tietysti missä päin maailmaa tahansa japanilaisten keskuudessa. Japanin ja Suomen välillä on nykyään vilkasta yhteistyötä esimerkiksi koulutuksen ja ikääntyvälle väestölle tarjottavien palvelujen kehittämisessä.

Yhteystiedot

kompassi

Käyntiosoite:
Opintoasiat ja hallinto
Seminaarinmäki, Oppio-rakennus

Sähköposti:
lcinfo@ulc.jyu.fi

Postiosoite:
Yliopiston kielikeskus
PL 35
40014 Jyväskylän yliopisto