Yliopiston kielikeskus

Kielikeskuksessa voit valita kursseja, jotka tukevat vaihtoonlähtöä tai työharjoittelua ulkomailla. Voit kansainvälistyä myös kotiyliopistossa - katso MoKO-todistus kieliopinnoista ja laaja kurssitarjonta.

Oletko lähdössä vaihtoon?

Jyväskylän yliopistossa opiskelijavaihtoa järjestää kansainväliset palvelut. Kansainvälisten palveluiden verkkosivuilta saat tietoa opiskelijavaihdosta, vaihtokohteista, hakuajoista sekä muista vaihtoon liittyvistä käytännön järjestelyistä.

Vaihtoonlähtevien infon materiaalit

Kielitestaus ja kielitodistukset

Joihinkin vaihto-ohjelmiin vaaditaan todistus kielitaidosta. Lisätietoa kielitaitotodistuksista ja virallisista kielitesteistä.

Harjoittelu

Monikielinen kulttuurienvälinen osaaminen, MoKO

Monipuolista kielitaitoa ja kulttuurienvälistä osaamista tarvitaan elämän eri osa-alueilla. Työmarkkinoilla hyvä ja monipuolinen kielitaito sekä kulttuurienvälinen osaaminen ja monipuoliset viestintätaidot ovat kilpailuvaltti.

Monikielinen kulttuurienvälinen osaaminen (MoKO) antaa Jyväskylän yliopiston tutkinto- ja vaihto-opiskelijoille mahdollisuuden nostaa esiin opintojen aikana kertynyt osaaminen ja panostus kansainvälistymiseen, joka kootaan MoKO-todistukseen.

Kulttuurienvälinen osaaminen ja kielitaito voivat vahvistua lukuisilla kursseilla tai opiskelijan toimiessa esimerkiksi kansainvälisenä tuutorina. Kansainvälistymisvalmiuksia vahvistavat kurssit voivat sisältyä eri opintokokonaisuuksiin, tai ne voivat olla myös yksittäisiä kursseja ja/tai kieliopintoja. MoKO-todistuksessa näkyvät kielitaitoa ja kulttuurienvälistä osaamista vahvistavat kurssit, mikä auttaa hahmottamaan ja todentamaan opiskelijan saavuttamaa monikielistä kulttuurienvälistä osaamista

Lue lisää MoKO-todistuksesta sivuiltamme.

Opiskelu ennen vaihtoa

Vaihdon tai harjoittelun jälkeen

Voit hakea vieraalla kielellä opiskelun perusteella opintopisteitä.

Yhteystiedot

kompassi

Käyntiosoite:
Opintoasiat ja hallinto
Seminaarinmäki, Oppio-rakennus

Sähköposti:
lcinfo@ulc.jyu.fi

Postiosoite:
Yliopiston kielikeskus
PL 35
40014 Jyväskylän yliopisto