04.09.2018

Unkari

Kuva: @mikatapani

 

 

Unkari on kulttuurinen ja kielellinen saareke keskellä saksankielisiä, romaanisia ja slaavilaisia maita. Unkarilaisia on noin 15 miljoonaa, joista 10 miljoonaa elää Unkarissa. Unkaria puhutaan laajalti myös ympäröivissä maissa, kuten Romaniassa, Slovakiassa, Serbiassa ja Itävallassa. 

Ei opetusta lukuvuonna 2018-2019

Unkarin kielen ja kulttuurin opinnot

Unkari on kulttuurinen saareke keskellä saksankielisiä, romaanisia ja slaavilaisia maita. Unkarin kielen ja kulttuurin perusteiden tunteminen tukee hyvin Unkariin vaihtoon, kieli- tai kulttuurikurssille tai harjoitteluun lähtöä. Unkarissa ei monesti pärjää englannilla - siksi unkarin kielen vähäisestäkin osaamisesta on paljon hyötyä.

Kielisukulaisuudesta johtuen unkarin kielen opiskelu on suomalaisille monella tapaa mielenkiintoista. Kielten rakenteessa on paljon samankaltaisuuksia, joten unkarin "logiikka" aukeaa suomea taitavalle melko helposti. Sanastossa sen sijaan kielisukulaisuus ei juurikaan maallikolle näy, vai uskoisitko, että sanat hiiri ja egér ovat kehittyneet samasta kantasanasta singere

Ilmoittautuminen kursseille tapahtuu Korpissa

Vaihtoon?

Syvennä kielitaitoasi lähtemällä opiskelijavaihtoon. Jyväskylän yliopistolla on yhteistyökorkeakouluja myös Unkarissa. 

Yhteystiedot

Unkarin opintoihin liittyvät kysymykset: lcinfo@ulc.jyu.fi

Työmarkkinoilla monipuolinen kielitaito sekä kulttuurienvälinen osaaminen ja monipuoliset viestintätaidot ovat kilpailuvaltti. Lue lisää MoKOsta.