15.10.2018

Slovakki

Kuva: Anna Kyppö

 

 

Pieni kieli on avain, joka avaa portit moneen paikkaan.

Slovakin kielen ja kulttuurin opinnot

Jyväskylä on jo kolmatta kymmentä vuotta ollut Pohjoismaissa ainoa yliopisto, jossa voi opiskella slovakin kieltä ja kulttuuria. Slovakkia opiskellaan kautta maailman ja Bratislavassa järjestettävään Studia Academica Slovaca – slovakin kielen ja kulttuurin kesäkouluun kokoontuu vuosittain kielen harrastajia lukusista maista. Slovakin kieli muodostaa näin suomalaisille opiskelijoille maapallon ympäri kuljettavan kulttuurisillan.

Vuodesta 1993 alkaen on ollut mahdollista suorittaa kaikille avoin slovakin kielen ja kulttuurin opintokokonaisuus, jonka joiden tavoitteena on antaa hyvä slovakin kielen taito sekä tutustua maan kirjallisuuteen ja kulttuuriin. Slovakin kieli sopii sivuaineeksi tai yksittäiseksi arvosanaksi. 

Ilmoittaudu kursseille Korpissa

Slovakin kieli ja kulttuuri -perusopinnot (32 op)
Slovakin kielen perus- ja aineopinnot etäopetuksena
  • Henkilöt, joilla ei ole tutkinto-oikeutta Jyväskylän yliopistossa, voivat hakea erillistä opinto-oikeutta slovakin kielen perus- ja aineopintoihin. Lue lisää.  

Slovakin kieli ja kulttuuri -aineopinnot (35-45 op)
Slaavilaisista kielistä ja kansoista -kurssi (3 - 4 op)
  • Kurssilla XSLX001 Slaavilaisista kielistä ja kansoista (3 - 4 op) tutustutaan kaikkiin slaavilaisiin kieliin ja kansoihin, myös hyvin harvinaisiin esimerkiksi kašubiin tai karpaattirusiiniin. Kurssilla tutkitaan eri slaavilaisten kielten rakenteita. Kurssin jälkeen kykenet  tunnistamaan slaavilaisia lähisukukieliä yhdistävät ja erottavat piirteet, tunnet myös kunkin kielen, maan ja kansan historiaa sekä kykenet tunnistamaan ja erottamaan slaavilaisia kieliä. 
Vaihtoon?

Syvennä slovakin osaamistasi lähtemällä vaihtoon Slovakiaan, Euroopan maantieteelliseen ja historialliseen keskukseen sekä slaavilaisuuden ja suomalais-ugrilaisuuden leikkauspisteeseen.  

Työmarkkinoilla monipuolinen kielitaito sekä kulttuurienvälinen osaaminen ja monipuoliset viestintätaidot ovat kilpailuvaltti. Lue lisää MoKOsta.

Yhteystiedot