19.09.2018

Tarvitsetko apuja gradun kirjoittamiseen?

Hei graduntekijä,

tiesitkö, että kielikeskus tarjoaa graduprosessin eri vaiheiden tueksi erilaisia gradutyöpajoja, joista saat tehokasta tukea ja buustia oman gradusi työstämiseen? Pajoissa pääset puhumaan gradustasi ja työstämään sitä vertaisten kanssa sekä saat lisää deadlineja ja palautetta tekstistäsi.

Gradupajat etenevät tutkimus- ja kirjoitusprosessin mukaan siten, että Gradu vauhtiin -pajassa tavoitteena on saada vauhtiin motivoitunut ja suunnitelmallinen kirjoitustyö. Raakileesta graduksi -pajassa taas tavoitteena on saada työstettyä valmiiksi gradun ensimmäinen käsikirjoitusversio. Gradun viimeistely -pajassa puolestaan tarkoituksena on editoida käsikirjoituksesta kieleltään ja ulkoasultaan vaikuttava tutkimusraportti. Lisäksi Tieteellinen viittaaminen opinnäytteessä (1 op)-kurssi taas antaa välineitä ja neuvoja lähteisiin viittaamiseen sekä auttaa lähteisiin viittaamisen ongelmakohdissa.

Gradupajat:

Koko lukuvuoden gradupajatarjonnan löydät seuraavasta linkistä, tai hakemalla Korpista opintoja lyhenteellä ”XKVB”. https://korppi.jyu.fi/kotka/course/student/courseSearch.jsp?jyuOrg=-1&regtimeDef=&regtime=true&searchText=XKVB&search=Etsi&search=Etsi&tab=1

Vinkkejä pajan valintaan:

• Gradu vauhtiin-pajaa (Korpissa XKVB001) sopii sellaisille opiskelijoille, jotka ovat palaamassa gradun pariin tauon jälkeen. Se sopii hyvin myös opiskelijoille, joiden pitäisi esimerkiksi työelämän vaatimuksien vuoksi saada hoidettua keskeneräinen opinnäyte ja tutkinto pois päiväjärjestyksestä mahdollisimman tehokkaasti. Toisaalta Gradu vauhtiin tarjoaa erinomaisen startin gradun tekoon myös kunnianhimoiselle tutkijanalulle, joka haluaa tehdä ensiluokkaisen gradun. Tässä työpajassa työstettävän gradun kieli voi olla mikä tahansa.
  • Raakileesta graduksi -paja (XKVB002) sopii erityisen hyvin tukemaan itsenäistä gradun kirjoitusvaihetta oman oppiaineen graduseminaarin jälkeen.
  • Gradun viimeistely -pajaa (XKVB003) kannattaa puolestaan on hyvä siinä vaiheessa, kun olet palauttamassa gradusi käsikirjoitusversiota esitarkastukseen. Näissä tutkimustekstin työstämiseen keskittyvissä pajoissa työstetään nimenomaan suomenkielisiä graduja.
  • Graduretriitti (XKVB004) on puolestaan viikonmittainen ohjattu kirjoitusleiri, jossa tutkimuksen kieli voi jälleen olla mikä tahansa.

Tervetuloa mukaan!

Lisätietoa: Elina Jokinen, elina.k.jokinen@jyu.fi, kirjoittamisen yliopistonopettaja, kielikeskus